martes, 9 de marzo de 2010

Mariangeles Codispoto

SENDERO DE GLORIA


Aquesta historia esta ambientada en la conquesta de la colina de les formigues . L’ historia comença a França al 1916 on el general francès Miró vol atacar la colina de les formigues i ordena al coronel Dax que s ‘ encarregui de la missió . En un principi el coronel Dax no esta d ‘acord amb la missió perquè pensa que es un suïcidi però finalment accepta .
La mateixa nit el general Dax envia a tres dels seus homes per investigar la situació i finalment nomes hi tornen dos . L ‘ informe que donen els soldats sobre al situació es molt negatiu . Els soldats saben que anaven a morir i tenien la moral molt baixa y van esta tota la nit parlant de com anaven a morir .
Al matí abans d' iniciar l' atac el general Dax entra on estan el seus soldat atrincherats i se n' adona de la po que tenen i de que realment estan molt espantats.
Primer de tots surt el general Dax i darrere seu el soldats . L' atac es molt lent per la po que tots tenen i el coronel Miró des de la seva còmoda posició on podia veure l' atac ordena als artillers que disparin sobre el seus soldats per d' onar-los presa però l' oficial que estava al cap es va negar .
Finalment els soldats al veure que no podien adelantar més van decidir tornar enrere. Això fa que el Coronel Miró convoqui un Consell de Guerra per alta traïció i per covardia sobre tres soldats agafats al atzar i un per motius personals .
El consell va inventar-se una farsa per tal de que els soldats no tinguessin cap argument per poder-se defendre i van ser condemnats a morir afusellats. El coronel Dax no estava d' acord amb la condemna i va anar a visitar al General Staff per que canvies la sentencia . El seu argument es basava en que si es tenien que condemna tots el actes incorrectes tendirà que condemna al general Miró per fer disparar als seus soldats , però encara que el general Staff reconeix-hi l ‘error diu que la condemna servirà per donar exemple a tots .
Al dia del afusellament acudeix la premessa i diverses personalitats . Aquest espectacle empitjora més al veure que un dels soldats arriba en coma estirat en un camiller i també perquè el que dirigeix l ‘ afusellament es un dels caps que covarment i per motius personal va acusar a un dels soldats que anaven a ser afusellats.
Finalment, i per intentar netejar la seva consciència, el general Staff va obrir una investi gació sobre el general Miró i el va destituir, oferint-li al coronel Dax el lloc vacan però el coronel es negà i fa una dura critica contra tot el sistema militar .

La meva opinió personal, es que es van equivocar els general a voler fer aquell atac .
I que és injusta que hagin agafat el tres primer soldats al atzar i a més a més eren els millors, i els que tenien més medalles.

Mariangeles Codispoto

P.D--> PROFE SIENTO AVERLO COPIADO DE UNA PAGINA WEB, PERO ESTE LO HE HECHO YO..GRACIAS..!

2 comentarios:

  1. P.D--> Profe siento mucho aver copiado el primero de una pagina web..pero ahora este lo he echo yo..espero que sea mejor que el otro..
    Muchas gracias..

    Mariangeles Codispoto

    ResponderEliminar