viernes, 8 de octubre de 2010

El Manteniment Del Neoclassicisme

Al final del segle XVIII i començament del segle XIX a França es va mantenir un estil basat en l'antiguitat.
. Els pintors entre els quals va destacar JACQUES-LOUIS DAVID van reproduir els principals fets de la revolucio i van exaltar els mites Romans amb els quals es van identificar els valors de la revolucio.
. En arquitectura,es van edificar arcs de triumf, esglesia que semblaven temples Romans i columnes commemoratives a l'estil de la lumna de Trajà.

El Naixement Del Romanticisme

Les revolucions politiques van modificar profundament les idees i les maneres de viure, i aixo es va reflectir en l'art.El Romanticisme té tres caracteristiques fonamentals:
. L'esperit de rebel.lia. Els romantics es van oposar als tres de la cultura predominant: la fe en la rao dels il.lustrats i el gust pels estils classics.
. Una nova actitud vers la natura: Alguns romantics es van rebel.lar contra la destruccio del paisatge i la vida tradicional que estava provocant la industrialitzacio.
. Una nova visio del mon i de l'esser huma: Els romantics van afirmar la supremacia de la imaginacio, de la fantasia, de la creativitat sobre la rao.

Els romantics van reclamar la llibertat mes absoluta, enfront de la subjuccio a les normes predominant en el neoclassicisme.

Parlament de Londres d'estil neogotic:


Esglesia de la Madeleine, a Paris, dissenyada per Vignon:

No hay comentarios:

Publicar un comentario