domingo, 10 de octubre de 2010

La Restauració

Hola profes soy heiba

La tornada a l`absolutisme. Durant l`epoca de la Restauració els monarques de làntic Rèrgim van recuperar el poder i van governar seguint els principis de l`absolutisme, com la Revolució Francsa no hagués passat mai.

En alguns casos, els reis van promulgar cartes atorgades,uns documents.Luis XVIII de França, que va regnar després de la caiguda de Napoleó.

El congrés de Viena: la reorganitació del mapa europeu.

Despés de la derrota de Napoleó, les poténcies van buscar una nova distribució van buscar una nova disribució territorial que garentís una pau duradora i evités revolucions.

Franç va tornar ales fronteres que tenien abans de la Revolució.

Àustria, Prússia i Rússia van guanyar territoris de manera equilibrada per tal que ningú no tingués cap mena d`hegeomina sobre la resta.

El congrés de Viena va iniciar el sistema de congressos.
Però el congrés de Viena va crea nous problemas, com ara les unions de Bèlgica i Holanda o de Suècia i Noruega, i no va resoldre els nacionalismes ignorants de Polònia. Itàlia o Alemanya , qüestion que centran la plítica del S.XIX.

Les aliances internacionals contra la Revolució

Les potències europeas van buscar la manera de consolidar la Restauració mitjançant un sistema d`aliances.Es van crea dos blocs:

La Santa aliança, formada per Prússia, Rússia i Àustria, i m´s tard per França, tenia caràcter antiliberal.
Defensaven l`aliança entre el Tron i l`Altar,és a dir, reconeixen el dret diví dels reis i el seuport de l`Eaglésia a la monarquia.

La Quádruple Aliança, formada pr la Gran Bretanya, Àustria, Prussia i Rússia, buscav defensa lórdre creat en el congrés de Viena.

1 comentario:

  1. Heiba, ¿por qué no buscas alguna imagen un cuadro, un mapa de la Europa de la época, para completar el artículo? POn alguna opinión personal y firma debajo. Gracias, Jordi.

    ResponderEliminar